středa 22. dubna 2015

Medvědí česnek!

Jsem šťastná jak blecha! :)

Tři jara po sobě jsem hledala místo, kde roste medvědí česnek. Všude mě provokovaly články o tom, jak je medvědí česnek v České republice rozšířený a jak je zdravý. Otravovala jsem kde koho, ale můj hledací boj byl marný... 
Ale letos to přišlo! Ne, že bych ho našla sama (což mě trošku mrzí), ale bylo mi prozrazeno místo výskytu. 

Už o víkendu jsem byla pro "první dávku", ta skončila pod kůží pečeného kuřete. Včerejší mega sběr jsem zpracovala na pesto a bylinkové máslo. Část si nechám v lednici a zbytek zamrazím na "horší časy". 





Pesto
medvědí česnek
olivový olej
mandle (piniové oříšky, arašídy, pistácie)
parmazán (dala jsem jen do porce do lednice)
sůl

...vše rozmixovat...

Medvědí máslo
máslo
medvědí česnek

...opět jen rozmixovat...

Je to šup šup hotové a naprostá dokonalost!!! Přemýšlím, že se zítra ještě stavím pro další várku :)))

A mimochodem, kdo si myslí, že medvědí česnek roste ve volné přírodě, tak je na omylu, K dnešnímu dni vím o dvou místech a obě jsou ve městě v parku :)))

3 komentáře:

Budu moc ráda, když mi napíšete svůj názor i připomínku :)