středa 5. října 2016

Hnízdečko aneb švadlena Peťa :)

Moji chlapi si napařují nohy v lavóru, což je aktivita, kdy Domek vydrží třeba i 15 minut v klidu, tak se pochlubím s hnízdečkem, které jsem šila Emmince :)

A pro veliký úspěch jsem šila jedno i pro Oliverka :)

O tom, že si pořídím hnízdečko na spaní jsem byla rozhodnutá snad od začátku těhotenství. Emminka bude spát (teda takový je plán a všechny moc dobře víme, jak je to s plány :)) se mnou a Domíkem v pokojíčku. Postýlku máme přiraženou k posteli, ale tak trochu počítám, že skončí v pelechu s náma... 

Jsem vlastně hodně zvědavá na to, jak to se spánkem nakonec bude. Domek je zvyklý spát se mnou, ještě nikdy s nikým jiným nespal. 
Ale má hodně slabé spaní. 
Vždy, když jsme byli třeba na chatě a někdo mi řekl, ať Domka uspím a PŘENESU do postýlky jsem se musela smát. Domíka totiž nejde bez toho, aby se probral, ani přikrýt peřinou :))

Proto nevím, jak bude zvládat noční kojení a přebalování...

A tak mě napadá... Jak to děláte vy maminky, které máte jedno a více dětí a spíte (nebo jste spali) společně??

Ještě než jsme čekali Emminku, na Pinterest jsem si vytvořila složku "...až budeme čekat druhé" a vkládala sem obrázky a nápady, které mě zaujaly. A mezi nimi bylo i hnízdečko...

Tady je odkaz na stránku na Pinterest, ve kterém jsou i střihy na hnízdečko.

Já jsem to se střihem moc neřešila. Vzala jsem spodní díl zimního fusaku, obkreslila a přidala cca 20cm na okraje... Protože nejsem žádná "šička", nechtěla jsem se pouštět do šití z drahých látek, i když jsem si hodně vzorů vyhlídla. Šila jsem ale z krásné růžové látky, která má asi milion let a já jsem si ji šetřila, právě pro "možnost holčičky". Hnízdečko je naplněné dutým vláknem, spotřebovala jsem ho něco přes kilo. Objednávala jsem tady. Látky jsem spotřebovala cca 2,5m a zbylo ještě na polštářek :))

A výsledek je tady... :))




...a tady hnízdečko pro Oliverka. Tam už jsou vychytané mouchy a je takové vymazlenější :))




Jsem na sebe, samozřejmě, náležitě hrdá!! :)) Ne, mám radost a doufám, že u nás, i v Praze, bude dobře sloužit... A pokud bude Emminka hodné miminko, přijímám objednávky :)))

Btw. napařování nohou byla dnes prý nuda, bavilo to jen Sympaťáka. Takže jsem během psaní tohoto článku stihla telefonovat, druhou rukou zavěsit houpačku do dveří, nasoukat dítě do houpačky, najít nabíječku na mobil a hlavně nezabít ty dva moje chlapy :)))


4 komentáře:

  1. Peti taky jsem si říkala, že naše Pavla bude spát v postylce haha..uspím ji položím do postýlky a je koncert a tak se postup opakuje nakonec tedka spíme v obýváku a na sedačce asi ji postýlka nestačí a musí mít to co mamka 😃takže spíme spolu. Jinak krásné hnízdečko ..ja ani nestihla něco takového vyrobit stala jsem se maminkou během dvou dnů a tak vše zatím dolaďujeme. Mějte se krásně a držím pěsti Péťa Krumlová 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti moc gratuluju, vubec jsem to nevedela... Je jasne, ze Pavlince ten zacatek chybi, tak se bude chtit mazlit co nejvic. Treba by se ji libilo i satkovani a ty bys mela volne ruce. Jeste jednou velka gratulace a poradne se uzivejte!!!

      Vymazat
  2. U nás je postýlka z 90% odkládací plocha :-) ne však pro mimino. Děti uspávám v ložnici společně na letišti, mezi nima. Z jedné strany je přiražená postýlka bez postranice a ze strany druhé je přiražená mříž z ohrádky nočním stolkem. Usínáme společně, cca od 19:30 do 22:00 spí spolu sami (Barborka je tak tuhá, že se ani nehne, ikdyž malej řve na kojení). Pak si prcka vezmu a jdu s ním spát do obýváku na gauč a manžel spí s Bárou v ložnici do rána.
    Pohoda, ale když táta doma není přes noc je to komplikovanější. Bára nechce spát sama, resp. to v noci zjistí a řve nebo příjde. Takže spíme v ložnici všichni, malej teda v té přiražené postýlce (kojím v leže). Nad ránem má však Barborka tak lehčí spaní, takže se právě občas tím jak se malej kroutí a prozpěvuje před kojením někdy vzbudí. Ale jde to, docela jsme si všichni zvykli. Ale chvíli trvá než se ten režim zajede. Držím palce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reni, moc dekuju za zkusenosti... Obcas mi prijde, ze co se tyce kojeni, spani a tak, je Barborka Domkovi hodne podobna. Uvidime, jak to pujde, o variante, ze bude Domek spat se Sympatakem uz taky byla rec, ale Domek rekl, ze tata nema prsa a skrabe, ze s nim spat nebude. Tak ti nevim... Mejte se moc krasne a at to jde cim dal lip. Jste moc krasna rodina...

      Vymazat

Budu moc ráda, když mi napíšete svůj názor i připomínku :)