čtvrtek 19. února 2015

Záchranné slané muffiny

Ano, byla jsem včera ve městě, ano, mohla jsem nakoupit, ale...

Jezdíme s Domíkem každou středu na plavání kojenců a batolat. Je to super, Domka voda baví... Normálně jezdíme autem, ale tentokrát jsme museli autobusem. Což o to, nevadí mi to, ale Domík má  vždy na zpáteční cestě nutnou potřebu být kojen. To by mi taky nijak zvlášť nevadilo, ale on na každé zastávce kontroluje, kdo vystoupil a nastoupil a já tam sedím "jen tak" :)))

Proto, když usnul hned jak jsme vyšli z bazénu, využila jsem situace, vykašlala jsem se na obchody a letěla jsem na autobus.. A to doslova :)) 
Cestu prospal, ale my jsme byli bez pečiva na tátovu svačinu, což jsem si, v samé radosti ze zvládnuté cesty bez odhalování, uvědomila až večer...

Co teď? 
Na kynuté těsto nebyl čas, listové těsto drobí a nedá se jíst za jízdy a bageta z benzínky by byla podkopáním mé "role hospodyňky" :)))

Muffiny byly záchranou...

300g mouky (půl napůl hladká s polohrubou)
2 lžičky kypřícího prášku
2 lžičky soli

2 vejce
80g rozpuštěného másla (dala jsem polovinu olivového oleje)
cca 170ml mléka
tymián, rozmarýn

mozzarela
klobáska (nebo třeba sušená šunka)
sušená rajčata

Promícháme sypkou část a "mokrou" zvlášť a až poté spojíme dohromady. Pořád netuším proč, asi prostě proto :) Přidáme mozzarelu, rajčátka a na kostičky nakrájenou klobásku, naplníme košíčky a pečeme při 180°C 25 - 30 minut.... (nám to vyšlo na 27 minut, vzbudil se Domek, tak jsem jim víc času dát nemohla)

Hle a svačina hotová! 


Dmula jsem se pýchou, jak jsem to pěkně vymyslela, načež přijel muž domů a říká:
"Zbyla mi ze dneška houska, bych to nějak zvládnul."

...a na mě šly mrákoty... :))

2 komentáře:

  1. Vypadají skvěle a určitě chutnají líp než houska :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vydařily se, mám radost!! A hlavně je to opravdu rychlovka... Chtěla jsem je udělat z žitné mouky, ale po neúspěchu s žitnou pizzou, jsem zůstala u "bílé" varianty :)))

      Vymazat

Budu moc ráda, když mi napíšete svůj názor i připomínku :)